ذی القعده

ذي القعده از ماههاي حرام است که در جاهليت مورد احترام بوده و اسلام نيز آن را گرامي داشته است. اين ماه به اجابت دعا معروف است.
اعمال عمومي ماه ذي القعده الحرام
1) توبه كردن از اعمال گذشته است.
2) روزة روزهاي پنج شنبه، جمعه و شنبه از ماههاي حرام مستحب ميباشد.
رسول خدا (ص) فرمودند: كسيكه سه روز از ماه حرام، پنج شنبه، جمعه و شنبه را روزه بگيرد خداوند عبادت يك سال را براي او مي نويسد.
3) از كارهاي اين ماه، عمل كردن به دستورالعمل شبِ نيمة‌ اين ماه است. پيامبر(ص) فرمودند: شب پانزدهم ذي القعده، شب مباركي است. خداوند در آن با رحمت به بندگان مؤمنش مي نگرد. پاداش كسي كه در آن با عمل از خداوند فرمانبرداري كند، مانند پاداش صد روزه دار ملازمِ مسجد كه به اندازة‌ يك چشم بهم زدن نيز نافرماني خدا را ننموده اند، ميباشد.
بنابراين انسان بايد در نيمة‌ شب، مشغول طاعت خداوند شده و به دعا و نماز بپردازد.
4) كار مهمّ در اين ماه، آگاهي از نعمت هايي است كه خداوند در روز دَحْوالاَرض (بيست و پنجم ذي القعده) يعني روزگسترش زمين، به بشر ارزاني داشته است؛ زيرا آگاهي از نعمت وكمّ و كيف آن، اوّلين مرتبة‌ شكر است. در روايات زيادي آمده است كه در اين روز، كعبه نصب گرديده، زمين گسترده شده، آدم (ع)پايين آمده است، خليل و عيسي (ع) متولّد شده اند و رحمت پخش شده است. از اميرالمؤمنين (ع)روايت شده است كه فرمودند: اوّلين رحمتي كه ازآسمان به زمين نازل شد، در بيست و پنجم ذي القعده بود. كسيكه اين روز را روزه داشته و شبش را به عبادت بايستد، عبادت صد سال را كه روزش را روزه و شبش را در عبادت باشد، خواهد داشت. در اين روز، يك ميليون رحمت نازل ميشود كه نود و نه هزار تاي آن براي روزه داران اين روز و عبادت كنندگان اين شب خواهد بود.
*************
روز اول ذي القعده :
مناسبتها :
ولادت حضرت معصومه سلام الله عليها 173 ه.ق
*************
روز يازدهم ذي القعده :
مناسبتها :
ولادت امام رضا عليه السلام در سال 148 ه.ق
*************
روز پانزدهم ذي القعده :
اعمال :
شب پانزدهم :
عبادت و بندگي :
از پيامبر اکرم (ص) نقل شده است که در ماه ذي القعده شبي است با برکت و آن شب نيمه است که خداوند با نگاه رحمت به بندگان مؤمن مي نگرد کسي در آن شب ، به عبادت مشغول باشد پاداش صد روزه دار غيرعاصي را به او مي دهند.
*************
روز بيست و سوم ذي القعده :
اعمال :
زيارت حضرت رضا (ع): زيارت اين روز ، سنت است و سيدبن طاووس از بعضي نقل کرده است که مستحب مي باشد.
*************
روز بيست و پنجم ذي القعده :
اعمال :
شب بيست و پنجم :
عبادت و بندگي
روز بيست و پنجم:
1- روزه
2- غسل
3- نماز : دو رکعت نماز که در هر رکعت يک بار سوره حمد و پنج بار سوره شمس خوانده شود. پس از سلام نماز بگويد : « لا حَولَ وَلا قُوَّةَ اِلا بِالله » آنگاه دعاي زير را بخواند.
« يا مُقيلَ العَثَراتِ أَقِلنِي عَثْرَتي ، يا مُجيبَ الدَّعواتِ أَجِبْ دَعوَتي يا سامِعَ الاصْواتِ اسمَع صَوْتي وَ اْرْحَمْني وَ تَجاوَز عَنْ سَيِّئاتي يا ذَالْجلَال و الاِكْرام يا اَرْحَمَ الرّاحِمين »
ترجمه :
« اي ناديده گيرنده لغزشها ، ناديده بگير لغزشم را ، اي اجابت كننده دعاها ، دعايم را اجابت كن اي شنونده صداها ، صدايم را بشنو و به من رحم كن و از گناهانم و آنچه بدي دارم درگذر اي صاحب جلالت و بزرگواري اي مهربانترين مهربانان »
4- دعا
5- زيارت حضرت رضا (ع) :
بعضي از علماء زيارت اين روز را مستحب دانسته اند.
*************
روز سي ام ذي القعده :
مناسبتها :
شهادت حضرت امام محمد تقي عليه السلام « جواد الائمه » 220 ه.ق
*************

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواندن این مقاله به 3 دقیقه زمان نیاز دارد.

0:00
0:00